Verhuurbegeleiding

De afgelopen jaren kreeg het huuraanbod een impuls, omdat huiseigenaren die geen kopers konden vinden hun pand in de verhuur deden; te koop staande woningen kunnen tijdelijk worden verhuurd via de Leegstandwet. De omvang van de vrije sector huurmarkt blijft te klein om schokken op te vangen. Er blijft schaarste aan huurwoningen in de grote steden. In de vrije sector dreigen de huurprijzen te stijgen.

Hollands Best Makelaars & Taxateurs wil een actieve bijdrage leveren aan het terugdringen van de misstanden in de verhuurmarkt. Wij zijn daarom lid van brancheorganisatie VBO Makelaar, die beschikt over een aparte sectie Huur/Verhuur.

Verhuur

De huurmarkt wordt steeds belangrijker. Wij weten dat onvoldoende kennis of gebrekkige screening veel leed kan veroorzaken. Dit kan leiden tot misstanden, zoals hennepteelt, illegale onderhuur, illegale pensions en woonshopping. Voorkom deze ellende en neem een professional in de arm. Wij zijn ervaren bemiddelaars. Bovendien wordt ons huuraanbod snel doorgeplaatst naar diverse huursites zoals Pararius.nl, VBO.nl en Funda.nl.

Huur

Wie niet in staat is om te kopen en teveel verdient voor een sociale huurwoning, gaat huren. Ook voor huurders liggen misstanden en misbruik op de loer. Zij accepteren uit onwetendheid of schaarste nogal eens te hoge servicekosten, ondertekenen rammelende contracten of betalen een extra maand huur voor bemiddelingskosten. Dat laatste is in strijd met de wet.

VBO Makelaar, keurmerk voor betrouwbare service en bemiddeling

Door regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht en kwaliteitsborging willen wij een actieve bijdrage leveren aan een goed functionerende (ver)huurmarkt. Iedereen mag zich verhuurbemiddelaar noemen, maar niet iedereen kan lid worden van de sectie huur/verhuur van de VBO. Als volwaardig lid werken wij volgens de hoogste eisen: de Algemene Consumentenvoorwaarden en de VBO Beroeps- en gedragscode. Bovendien beschikken wij over een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Uiteraard mag u bij ons rekenen op een hoge servicegraad en bieden we transparantie in wat we doen en het financiële plaatje.

“Via dit lidmaatschap beschikken wij over faciliteiten waarmee wij onze servicegraad verder kunnen verhogen. Door standaardisering van huurovereenkomsten en werkprocessen kunnen wij meer tijd aan onze klanten besteden. Wij hechten veel belang aan goede screeningfaciliteiten en actuele juridische en fiscale informatie. Wilt u dus een betrouwbare bemiddelaar die het wel op de juiste manier doet? Bel een van onze vestigingen of mail ons.” - John Breed